Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 januari 2016
Kinderen gezonder na tien dagen zonder suiker
| 21/01/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Kinderen gezonder na tien dagen zonder suiker Toegevoegde suikers eisen hun tol op de gezondheid van kinderen, dat heeft Amerikaans onderzoek andermaal gedemonstreerd. Kinderen die geen toegevoegde suikers meer aten, zagen al na tien dagen hun bloeddruk en cholesterolwaarden dalen. De kinderen hadden te kampen met zwaarlijvigheid en hadden dus een hoog risico op diabetes. Uiteraard konden onderzoekers geen daling van lichaamsgewicht meten, daarvoor was de studie te klein. De resultaten van deze studie versterken het vermoeden van de onderzoekers dat suiker een direct schadelijk effect heeft.

De kinderen aten dan wel minder suiker, het aantal calorieën dat ze aten werd zo zorgvuldig mogelijk constant gehouden. In plaats van de toegevoegde suikers aten ze complexe koolhydraten. Robert Lustig, kinderarts en hormoondeskundige, gelooft dat vooral fructose ongezond is. In de VS is maïssiroop aangerijkt met fructose de belangrijke bron van suiker die door de voedingsindustrie gebruikt wordt. Ook gewone kristalsuiker bevat fructose.

Geef je hart de optimale bescherming!
Hypertensie preventief benaderd

Lees ook:
Frisdranken even ongezond voor slanke mensen
Suiker kun je niet 'wegsporten', zeggen experts
Kies de juiste ontbijtgranen

Bronnen:
Lustig RH, Mulligan K Noworolski SM et al. Isocaloric fructose restriction and metabolic improvement in children with obesity and metabolic syndrome. Obesity (Silver Spring). 2015 Oct 26

 

lijn