Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
13 juli 2011
Koffie maakt fastfood nog ongezonder
| 13/07/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Koffie maakt fastfood nog ongezonder Koffie en fastfood: het een versterkt het ander. Een koffie na een vettige fastfoodmaaltijd veroorzaakt een hoge piek in de bloedsuikerspiegel.
Canadese onderzoekers stelden dit vast nadat ze proefpersonen een bepaalde hoeveelheid vet te eten gaven. Nadat ze een gesuikerd drankje moesten opdrinken, bleek de bloedsuiker sterk verhoogd te zijn.

De onderzoekers herhaalden deze proef door de proefpersonen nog eens koffie te laten drinken. De bloedsuikerspiegel verdubbelde hierna, ook al dronken de proefpersonen het gesuikerde drankje een uur later.
Een hoge suikerspiegel vormt een te hoge belasting op de organen en zet aan tot diabetes. Dit onderzoek toont aan dat vetrijk eten, frisdranken en cafeïne-houdende dranken – de typische ingrediënten van de fastfoodcultuur – het risico op diabetes verhogen.

Hoe is hypoglycemie te voorkomen?
Hoe gezonder eten?

Bronnen:
Beaudoin MS, Robinson LE, Graham TE. An oral lipid challenge and acute intake of caffeinated coffee additively decrease glucose tolerance in healthy men. J Nutr. 2011 Apr;141(4):574-81. Epub 2011 Feb 23

 

lijn