Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van hartritmestoornissen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 september 2015
Kruiden maken vettige maaltijd gezonder
| 21/09/2015 |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Kruiden maken vettige maaltijd gezonder Kruiden rijk aan antioxidanten maken een vetrijke maaltijd minder ongezond.
Zwarte peper, kaneel, kruidnagel, knoflook, gember, oregano, paprika, rozemarijn en geelwortel (kurkuma) zijn zo'n kruiden die zeer rijk zijn aan antioxidanten.
Normaal krijg je na een maaltijd een kleine piek van vetten en insuline in het bloed. Hoe hoger de piek, hoe ongunstiger dit is voor ziekten zoals diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten.

Een mengsel van 16 gram van bovengenoemde kruiden reduceert die piek, zo constateerden onderzoekers bij zes gezonde mannen met overgewicht. De onderzoekers maten ook een verdubbeling van de antioxidanten in het bloed.

Hoe gezonder eten?
De eenvoud van het leverreinigend diëet.

Meer lezen:
Vlees gezonder met kruiden
's Avond eten? Geen goed idee!
Hoe schoolgaande kinderen gezonder doen eten?

Bronnen:
Skulas-Ray AC, Kris-Etherton PM et al. A high antioxidant spice blend attenuates postprandial insulin and triglyceride responses and increases some plasma measures of antioxidant activity in healthy, overweight men. J Nutr. 11 08;141(8):1451-7. Epub 11 06 22

 

lijn