Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 februari 2019
Kurkuma tegen gewrichtsontstekingen
| 08/02/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Kurkuma tegen gewrichtsontstekingen Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat gestandaardiseerde curcumine preparaten over duidelijke ontstekingswerende eigenschappen beschikken. Kurkuma is vooral geschikt om ontstekingsreacties in de gewrichten tegen te gaan en het langzaam afbrokkelen van kraakbeen (door overbelasting of ouderdom) te vertragen of te voorkomen.
Kurkuma kan ook preventief gebruikt worden door alle mensen die hun gewrichten zwaar moeten belasten, denk aan sporters, personen die dagelijks dezelfde bewegingen duizenden malen moeten herhalen, mensen die lang moeten rechtstaan en senioren die gewrichtsklachten door ouderdom willen beperken.

Kurkuma heeft een bijzonder snelle actie tegen ontstekingssymptomen. De werking ervan is te vergelijken met de klassieke pijnstillers, maar kurkuma is veiliger want er ontstaan na lang gebruik geen maag- darmklachten. Er zijn geen neveneffecten bekend. Enkel indien mensen zware medicatie moeten gebruiken is het raadzaam om een arts hierover te raadplegen. Kurkuma wordt ook ontraden aan zwangere vrouwen, of aan jonge moeders die hun baby borstvoeding geven.

Een goede houding kan veel leed besparen
Leven met schoudergewrichtspijn

Lees ook:
Te veel sporten, kan dat?
Drie supplementen voor goede gewrichten
Rustig bewegen gezonder dan intensieve sport

Bronnen:
Davis JM, Murphy EA, Carmichael MD, Zielinski MR, Groschwitz CM, Brown AS, Gangemi JD, Ghaffar A, Mayer EP.
Curcumin effects on inflammation and performance recovery following eccentric exercise-induced muscle damage.
Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol. 07 06;292(6):R2168-73.

 

lijn