Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
3 februari 2010
Kurkuma verdubbelt pijnstillende werking van glucosamine!
| 03/02/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Kurkuma verdubbelt pijnstillende werking van glucosamine! Glucosamine sulfaat, al of niet in combinatie met chondroitine, is een degelijke natuurlijke remedie tegen artritispijn. Mensen moeten enkel het geduld hebben om de glucosamine opbouw in het lichaam toe te laten. Dit kan drie tot maximaal twaalf weken duren. Het prachtige van glucosamine is dat het tijdens dit opbouwproces probleemloos kan gecombineerd worden met pijnstillers en de klassieke ontstekingsremmers.

Uit een wetenschappelijke studie blijkt nu dat de pijnstillende en herstellende kracht van glucosamine en chondroitine (GC 12) kan verdubbeld worden door het glucosaminepreparaat samen in te nemen met een voedingssupplement dat Kurkuma bevat (Curmaxell). Kurkuma is een antioxidant die krachtiger werkt dan vitamine E, ruimt dus ook ziekmakende vrije radicalen op waardoor ontstekingsreacties - dit typisch zijn bij artritispatiënten - verminderen. Kurkuma zet het lichaam zelfs aan om eigen natuurlijke cortisone aan te maken via de bijnieren.

Meer lezen:
Artritis aan de knie voorkomen. Zorg voor sterke dijspieren

Bronnen:
Toegel S, Wu SQ, Piana C, Unger FM, Wirth M, Goldring MB, Gabor F, Viernstein H.
Comparison between chondroprotective effects of glucosamine, curcumin, and diacerein in IL-1beta-stimulated C-28/I2 chondrocytes. Osteoarthritis Cartilage.

 

lijn