Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 augustus 2014
Kurkuma verhoogt werking van glucosamine
| 21/08/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Kurkuma verhoogt werking van glucosamine Glucosamine sulfaat, al of niet in combinatie met chondroitine, is een degelijke natuurlijke remedie tegen artritispijn. Mensen moeten enkel het geduld hebben om de glucosamine opbouw in het lichaam toe te laten. Dit kan drie tot maximaal twaalf weken duren. Het prachtige van glucosamine is dat het tijdens dit opbouwproces probleemloos kan gecombineerd worden met pijnstillers en de klassieke ontstekingsremmers.

Uit een wetenschappelijke studie blijkt dat de pijnstillende en herstellende kracht van glucosamine en chondroitine (GC 12) kan verdubbeld worden door het glucosaminepreparaat samen in te nemen met een voedingssupplement dat Kurkuma bevat. Curcumine is een antioxidant die krachtiger werkt dan vitamine E. Het ruimt dus ook ziekmakende vrije radicalen op waardoor ontstekingsreacties - dit typisch zijn bij artritispatiënten - verminderen. Kurkuma zet het lichaam zelfs aan om eigen natuurlijke cortisone aan te maken via de bijnieren.

Artritis wegeten
Artritis aan de knie voorkomen. Zorg voor sterke dijspieren

Meer lezen:
Curcumine: veilig en effectief tegen reuma
Gekleurde vruchten en kurkuma bevatten 'pijnstillers'
Glucosamine en Chondroitine om gewrichtsklachten te voorkomen

Bronnen:
Toegel S, Wu SQ, Piana C, Unger FM, Wirth M, Goldring MB, Gabor F, Viernstein H.
Comparison between chondroprotective effects of glucosamine, curcumin, and diacerein in IL-1beta-stimulated C-28/I2 chondrocytes. Osteoarthritis Cartilage.

 

lijn