Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
7 maart 2014
Lavendelolie na een keizersnede
| 07/03/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Lavendelolie na een keizersnede Vrouwen hebben na een keizersnede minder pijn dankzij de geur van lavendelolie. Vanaf het moment dat ze de pijn voelen opkomen, moeten ze drie druppeltjes op een doekje doen en de geur inhaleren. Lavendel kan uiteraard verdoving niet vervangen, maar ze verminderen wel het gebruik van pijnstillende middelen.

Pijn is uiteraard de meest voorkomende complicatie na een chirurgische ingreep. Hoe onschuldig de ingreep of pijn ook is, ze zal altijd zwaar wegen op de patiënt die altijd vreest voor erger. Die stress weegt ook op het herstel, want immuniteit en bloedstolling worden erdoor beïnvloed. Pijnstillers zijn niet ideaal, ze hebben bijwerkingen zoals misselijkheid, en ze werken soms te kalmerend. Medicatie moet na een bevalling hoe dan ook beperkt worden omdat de stoffen in de borstvoeding terechtkomen.

Belangrijke mineralen en vitaminen bij zwangerschap
Omega-3 essentieel tijdens zwangerschap

Meer lezen:
Zwangerschap is geen ziekte
Geen mobiele telefoon voor zwangere vrouwen!
Junkvoeding tijdens zwangerschap creëert 'junkvoedingkinderen'!

Bronnen:
Olapour A, Behaeen K et al. The effect of inhalation of aromatherapy blend containing lavender essential oil on cesarean postoperative pain. Anesth Pain Med. 2013 Summer;3(1):203-7

 

lijn