Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
29 april 2019
Lenteschoonmaak, ook voor je lichaam
| 29/04/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Lenteschoonmaak, ook voor je lichaam Niet alleen het huis heeft na de winter een stevig poetsbeurt nodig. Ook je lichaam. In de winter heb je minder frisse lucht en beweging. Je eet ook vaak zwaardere kost, met minder verse groenten en fruit. Schadelijke stoffen stapelen zich op in de lever, en dat weerspiegelt zich tot in de huid. Wie fit en fris wil genieten van de mooie dagen, doet er goed aan nu een reinigingskuur te doen.

Dat hoeft geen zware detoxkuur te zijn. Begin met de lever rust te gunnen met gezond en licht eten, best biologisch, met zo weinig mogelijk kleur- en smaakstoffen, pesticiden enz…
Schrap fastfood, en overtollige zoete en zoute snacks, teveel alcohol en nicotine.
Eet vooral veel groenten en fruit, in alle kleuren, gebruik gezonde keukenkruiden en drink voldoende water om ongewenste stoffen weg te spoelen.
Wat leverondersteuning met b.v. mariadistel of kurkuma, en met chlorofylrijke producten zoals chlorella en spirulina is een prima leverondersteuning hierbij.

De eenvoud van het leverreinigend diëet
Preventiemaatregelen tegen een gevoelige huid

Meer lezen:
Betere levenskwaliteit door voeding
Korter leven door ongezonde voeding
EAT-Lancetrapport: gezonde en duurzame voedselsystemen

Bronnen:
Che CT, Zhang H. Plant Natural Products for Human Health. Int J Mol Sci. 2019 Feb 15;20(4).
Madrigal-Santillán E et al. Review of natural products with hepatoprotective effects. World J Gastroenterol. 2014 Oct 28;20(40):14787-804.

 

lijn