Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
22 augustus 2014
Luchtvervuiling, astma en vitamine C
| 22/08/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Luchtvervuiling, astma en vitamine C Luchtvervuiling veroorzaakt steeds meer dodelijke slachtoffers in de geïndustrialiseerde wereld. Vervuilde lucht treft vooral kinderen, senioren en volwassenen met hartproblemen. Bij kinderen vertaalt luchtvervuiling zich in astma, de meest voorkomende chronische aandoening die ieder jaar spectaculair toeneemt.
Kunnen mensen iets doen om astma te voorkomen?
Astma veroorzaakt jaarlijks vele dodelijke slachtoffers. Het staat voor de volle 100 procent vast dat het wegverkeer en de industrie een negatieve invloed hebben op het ademhalingsstelsel van de mens en veel extra gevallen van astma veroorzaken.

De luchtvervuiling neemt nog steeds toe. Mensen die zich willen beschermen doen er goed aan iedere dag voldoende vitamine C te gebruiken. Deze krachtige vitamine versterkt het immuunsysteem. De witte bloedlichaampjes, die de voornaamste 'bewakers' zijn van ons afweersysteem, bevatten 60 maal meer vitamine C dan het bloed en bieden daarom iedereen hulp in de strijd tegen de luchtvervuiling.

Hoe de gevolgen van luchtvervuiling beperken
De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

Meer lezen:
Vitamine C bij astma
Broccoli beschermt tegen luchtvervuiling!>
Luchtvervuiling is slecht voor de gezondheid

Bronnen:
McKenzie et al. Asthma, outdoor air quality and the Olympic Games. Canadian Medical Association Journal, 08; DOI: 10.1503/cmaj.080982

 

lijn