Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
29 juli 2013
Lycopeen, smakelijke bescherming tegen de zon
| 29/07/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Lycopeen, smakelijke bescherming tegen de zon Uit een wetenschappelijke studie blijkt dat mensen, die 55 gram tomatenpuree (5 soeplepels) per dag eten, zich op een natuurlijke wijze beter beschermen tegen de ultraviolette stralen van de zon. Tomatenpuree is rijk aan de antioxidant lycopeen, waardoor er een 33 procent hogere bescherming tegen de zonnestralen ontstaat. De test werd uitgevoerd met 20 proefpersonen gedurende een periode van 12 weken.

De huid van de vrijwilligers werd voor en na de proefperiode aan de zon blootgesteld. Lycopeen zorgde na drie maanden voor een betere pro-collageen productie, waardoor de huid minder snel verouderingsverschijnselen ging vertonen die veroorzaakt werden door overmatig zonnen. Lycopeen heeft slechts een natuurlijke en innerlijke beschermingsfactor van 1.3, volgens de wetenschappers. Het is dus niet zo dat je zonnecrèmes mag vergeten. Tomatenpuree is enkel een gezond en volledig natuurlijk hulpmiddel.

Tips tegen zonnebrand

Meer lezen:
Beschermen zonnecrèmes tegen huidkanker?>
Lycopeen heelt geïrriteerde mondslijmvliezen

Bronnen:
Stahl W, Sies H.
Carotenoids and flavonoids contribute to nutritional protection against skin damage from sunlight. Mol Biotechnol. 07 09;37(1):26-30

 

lijn