Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
9 maart 2020
Maagzuurremmers veroorzaken allergie
| 09/03/2020 |
Terug Verstuur link
lijn
Maagzuurremmers veroorzaken allergie Maagzuurremmers kunnen voedselallergie veroorzaken bij kinderen, zeggen Amerikaanse onderzoekers. Kinderen met regelmatige maagzuurreflux hebben een hoger risico op voedselallergie, maar maagzuurremmers versterken dat effect. Mogelijk zijn maagzuurremmers een van de redenen waarom voedselallergie de laatste jaren haar opmars aan het maken is.

Maagzuur is belangrijk voor een afdoende 'voorvertering' van voedsel. Wanneer de voedselbrij niet voldoende gekneed wordt in maagzuur, blijven te veel rauwe proteïnen achter die de immuniteit in de darm te sterk prikkelen. Maagzuurremmers verminderen dan wel klachten van brandend maagzuur, maar ze doen niets aan de oorzaak. Maagzuur is immers geen gevolg van te veel maagzuur, maar het gevolg van een slechte maagsluiting.

Brandend maagzuur: Hoe voorkomen?
Hoe risico op spijsverteringsklachten verminderen?

Meer lezen:
Risico's van maagzuurremmers
Slaapproblemen door brandend maagzuur
Maagzuurremmers oorzaak van extra overlijdens

Bronnen:
Trikha A, Baillargeon JG et al. Development of food allergies in patients with Gastroesophageal Reflux Disease treated with gastric acid suppressive medications. Pediatr Allergy Immunol. 13 09;24(6):582-8

 

lijn