Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Houdt u uw cholesterol onder controle?
ABC GEZONDHEID - Artikels
23 oktober 2007
Magnesium, het antistress mineraal bij uitstek
| 23/10/2007 |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Magnesium, het antistress mineraal bij uitstek Magnesium is een essentieel mineraal voor talrijke functies in het menselijk lichaam. Magnesium staat echter vooral bekend om het feit dat het meehelpt om nerveuze spanningen te vermijden en spieren te ontspannen. Veel mannen en vrouwen hebben een tekort aan magnesium en kunnen door het feit dat de spieren onvoldoende ontspannen o.a. slaapproblemen krijgen. Magnesium zit in bijna alle cellen van het lichaam waar het mee
verantwoordelijk is voor de overdracht van zenuwprikkels, de aanmaak van eiwitten en het regelen van het hartritme. Een andere eigenschap van magnesium is dat het de darmtransit gunstig kan bevorderen en tijdelijke obstipatie (verstopping) mee kan helpen voorkomen. Mensen hebben volgens specialisten tussen 320 en 420 milligram magnesium per dag nodig. De hoeveelheden schommelen omdat zwangere vrouwen, jonge moeders die borstvoeding geven, sportmensen en senioren meer magnesium nodig hebben dan anderen.

Lees meer: Elimineer uw tekort aan magnesium

Bronnen:
Pokan R, Hofmann P, von Duvillard SP, Smekal G, Wonisch M, Lettner K, Schmid P, Shechter M, Silver B, Bachl N.
Oral magnesium therapy, exercise heart rate, exercise tolerance, and myocardial function in coronary artery disease patients. - Br J Sports Med. 2006 Sep;40(9):773-8.

 

lijn