Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
20 september 2016
Magnesium effectief een bloeddrukverlager!
| 20/09/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Magnesium effectief een bloeddrukverlager! Suppletie van magnesium kan helpen de bloeddruk te regelen. Wetenschappers hebben alle studies die tot nu toe zijn gepubliceerd, verzameld en beoordeeld. Ze kwamen uit op 34 studies bij 2000 deelnemers. Resultaat: suppletie van gemiddeld 368 mg magnesium per dag kan zowel de systolische als diastolische bloeddruk verlagen. Onderzoekers noemen magnesium het vergeten nutriënt, omdat calcium altijd een grotere belangstelling heeft genoten.

Magnesiumsupplementen worden steeds populairder bij de consument. Vermoedelijk is dat geen slechte zaak: in de VS haalt amper 20% van de Amerikanen de norm voor magnesiuminname via voeding. Suppletie verhoogt ook het serummagnesium, al waarschuwen onderzoekers dat meting van magnesium in het serum geen goede indicator is voor de magnesiumstatus. Het meeste magnesium in het lichaam zit immers in cellen, niet in het bloed.

Hypertensie preventief benaderd
Hoe behandel je vochtopstapeling in de weefsels?

Lees ook:
Hoge bloeddruk niet banaliseren!
Hoge bloeddruk? Drink groene thee!>
Verlaag je bloeddruk zonder medicatie

Bronnen:
Zhang X, Li Y, Del Gobbo LC et al. Effects of Magnesium Supplementation on Blood Pressure: A Meta-Analysis of Randomized Double-Blind Placebo-Controlled Trials. Hypertension. 2016 Aug;68(2):324-33

 

lijn