Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
27 mei 2015
Magnesium en slaapgebrek
| 27/05/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Magnesium en slaapgebrek Magnesium wordt ook wel het antistress mineraal genoemd. Dit mineraal is een belangrijke voedingsstof voor de hersenen. Het verhoogt de weerstand tegen stress, depressies, spanningen en gaat geestelijke vermoeidheid tegen.
Magnesium is een basissupplement voor iedereen omdat het helpt de kwaliteit van de slaap te verbeteren. Officieel is de dagdosis voor magnesium vastgesteld op 400 milligram. Een aantal wetenschappers en artsen hebben bewijzen dat we minstens het drievoud (1200 milligram) nodig hebben. Dit geldt zeker voor personen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, mensen met spierkrampen en hoofdpijn.

Meer dan 80% van de bevolking heeft een tekort aan magnesium omdat onze landbouwgronden nog amper magnesium bevatten. Het koken en klaarmaken van voeding laat de magnesiumrestanten verloren gaan. Tot slot zorgen de meeste medicijnen ervoor dat het nog aanwezig magnesium in het lichaam via de urine verdwijnt.
Magnesiumdeficiëntie is vooral te herkennen aan de toenemende gevallen van astma, diabetes, nierziekten en zelfs migraine.

Magnesium ontspant en zorgt voor diepe slaap
Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze?

Lees ook:
De gevolgen van te weinig slaap
Melatonine regelt onze biologische klok
Verstoorde nachtrust even nadelig als slaapgebrek

Bronnen:
Effect of chronic stress and sleep deprivation on both flow-mediated dilation in the brachial artery and the intracellular magnesium level in humans.Clin Cardiol. 04 04;27(4):223-7

 

lijn