Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 juli 2016
Magnesium gaat hersenveroudering tegen
| 04/07/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Magnesium gaat hersenveroudering tegen Mannen en vrouwen die last hebben van geheugenproblemen, kunnen hun hersenfuncties herstellen tot een normaal niveau door een magnesiumsupplement te nemen. Dat blijkt uit een studie met 45 deelnemers die tussen de 50 en 70 jaar oud waren. De onderzoekers gebruikten magnesiumthreonaat als supplement, omdat die vorm van magnesium beter in de hersenen opgenomen wordt. De studie werd wel gesponserd door het bedrijf dat het supplement op de markt heeft gebracht.

De hersenen zijn plastisch, maar naarmate de hersenen verouderen, neemt de hersenplasticiteit af. Steeds minder verbindingen tussen hersencellen ontstaan dan nog, wat essentieel is voor goed functioneren van de hersenen. Magnesium ondersteunt de vorming van nieuwe hersenverbindingen. Alleen geraakt magnesium niet zo gemakkelijk in de hersenen. Dat probleem hebben de onderzoekers kunnen omzeilen door een speciale magnesiumverbinding te gebruiken.

Hoe voorkom je hersenveroudering ?
Vasculaire dementie: Hoe risico beperken?

Lees ook:
Alzheimer geneeslijk?
Multi versterkt het geheugen
Bessen tegen hersenveroudering

Bronnen:
Liu G, Weinger J et al. Efficacy and Safety of MMFS-01, a Synapse Density Enhancer, for Treating Cognitive Impairment in Older Adults: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. Journal of Alzheimer’s Disease 49 (2016) 971–990

 

lijn