Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 oktober 2013
Magnesium tegen winterkwalen
| 14/10/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Magnesium tegen winterkwalen Verkoudheden, de griep en bronchitis zijn typische winterziekten die de immuniteit van kinderen zwaar aantasten. Om die te voorkomen hebben jonge mensen - maar ook volwassenen - dagelijks een flinke dosis vitaminen en mineralen nodig.
De winter doorkomen zonder een verkoudheid is echt geen mirakel. Het volstaat om het immuunsysteem iedere dag optimaal te houden.
Hoe doe je dat? Eerst en vooral door te zorgen voor een degelijke, gevariëerde voeding. Vitamine C is daarom een vaste metgezel tijdens de wintermaanden. Iedere dag extra vitamine C geeft kracht aan het lichaam en beschermt het tegen virusaanvallen. Deze vitamine wordt ook heel veel gebruikt om de verkoudheidsymptomen sterk te verminderen. Vitamine C valt de virussen en de bacteriën immers in hun celkern aan.

De koude is echter niet de enige bron die er voor zorgt dat er tijdens de wintermaanden veel zieken zijn. Vermoeidheid zorgt ook voor een verzwakt afweersysteem zodat virussen gemakkelijker kunnen toeslaan. Veel kinderen en volwassenen hebben daarom gedurende de winter extra magnesium en ijzer nodig om vermoeidheid tegen te gaan zodat ziekten de winterfeestvreugde niet kan in gevaar brengen.

Weerstand verhogen bij kinderen
Hoe kun je een verkoudheid voorkomen?

Meer lezen:
Een verkoudheid is altijd besmettelijk
Meer sterfte door te weinig magnesium
Handen wassen om winterinfecties te voorkomen

Bronnen:
Son EW, Lee SR, Choi HS, Koo HJ, Huh JE, Kim MH, Pyo S.
Effects of supplementation with higher levels of manganese and magnesium on immune function.
Arch Pharm Res. 07 06;30(6):743-9.

 

lijn