Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
15 februari 2013
Maximaliseer je potentie met gezonde leefstijl!
| 15/02/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Maximaliseer je potentie met gezonde leefstijl! Het klinkt als een spam-bericht in je e-mailbox, maar het gaat om wel degelijk een wetenschappelijke publicatie in de 'International Journal of Impotence Research'. Specialisten uit Italië en Amerika vatten samen wat je kunt doen om erectieproblemen te vermijden of te verminderen:
- In de bloedvaten van mannen met erectiestoornissen zijn minder antioxidanten aanwezig, en meer oxidatieve stress. Antioxidanten, groene thee en cacao helpen die stress te verlagen.
- Gewichtsverlies helpt ontstekingen en oxidatieve stress te verlagen.
- Lichaamsbeweging verbetert de bloedstroom in de penis. Onder lichaamsbeweging mag je ook seks (coïtus) rekenen, want regelmatig vrijen kan erectiestoornissen met 50% verminderen. Een zittende leefstijl vertienvoudigt het risico op erectiestoornissen!
- Vetrijke maaltijden verhogen de oxidatieve stress en verlagen de bloedstroom in de microcirculatie. Vitamine C en vitamine E helpen de bijwerkingen van een ongezonde maaltijd te compenseren, dat werd althans bij diabetici aangetoond.
- Verlaag je suikerinname.
- Stop met roken.
- Matig alcoholgebruik is toegestaan! Beperk je echter tot één à twee glazen per dag.
- Sommige supplementen kunnen verdere ondersteuning bieden: pycnogenol, ginseng, vitamine C, foliumzuur, omega-3-vetzuren.

Verandering van leefstijl heeft dus alle prioriteit. Bovendien zijn ze ook gunstig voor de gezondheid van hart en bloedvaten. Helpt dit niet, dan kun je samen met je arts bekijken welke medicatie en supplementen in aanmerking komen.

Hoe behandel je een erectieprobleem?
Hoe je bloedvaten sterk houden?

Meer lezen:
Factoren die leiden tot erectieproblemen
Drie voedingsstoffen tegen erectiestoornissen
Erectieproblemen? Denk aan arginine en ginkgo biloba!

Bronnen:
Meldrum DR, Gambone JC et al. Lifestyle and metabolic approaches to maximizing erectile and vascular health. International Journal of Impotence Research (2012) 24, 61-68

 

lijn