Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
13 april 2016
Melatonine als slaappil bij chronische hersenziekten
| 13/04/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Melatonine als slaappil bij chronische hersenziekten Melatonine kan de slaap verbeteren bij patiënten die aan dementie of de ziekte van Parkinson lijden. Daarmee bieden ze een oplossing voor een belangrijk aspect van hersenziekten: slaapproblemen. Slapeloosheid is dikwijls het gevolg van een verstoord dag-nachtritme, wat een goed herstel van minuscule hersenletsels in de weg staat. Herstel van minuscule letsels in het lichaam gebeurt vooral tijdens de slaap.

Melatonine is het hormoon dat 's nachts geproduceerd wordt. Door ziekte kan de productie van melatonine dalen. Zelfs in het allervroegste stadium van de ziekte van Alzheimer is de melatonine-aanmaak lager dan normaal. Suppletie van melatonine is dan erg logisch. Bovendien gaan zieke mensen minder vaak naar buiten, waardoor ze te weinig zonlicht opvangen. Dat zonlicht is erg bepalend voor een regelmatig dag-en-nachtritme.

Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze?
Magnesium ontspant en zorgt voor diepe slaap
Een goede slaaphygiëne voor een goede slaap

Lees ook:
Voeding om beter te slapen!
Alzheimer gevolg van slapeloosheid?>
Verstoorde nachtrust even nadelig als slaapgebrek

Bronnen:
Zhang W, Chen XY, Su SW et al. Exogenous melatonin for sleep disorders in neurodegenerative diseases: a meta-analysis of randomized clinical trials. Neurol Sci. 2016 Jan;37(1):57-65

 

lijn