Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
24 maart 2015
Melatonine regelt onze biologische klok
| 24/03/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Melatonine regelt onze biologische klok Melatonine verbetert de kwaliteit van de slaap. Het is tevens een zeer sterke antioxidant die er voor bekend staat dat het de veroudering van het lichaam helpt vertragen. Ons lichaam maakt zelf melatonine aan gedurende de nacht. De hoogste concentratie wordt geproduceerd tussen 2 en 3 uur in de zeer vroege ochtend. De melatonineproductie is het hoogst bij adolescenten. Naarmate mensen ouder worden maken ze ook minder melatonine aan. Dat is de renden waarom mannen en vrouwen vanaf hun veertigste levensjaar dikwijls last hebben om van slapeloosheid . Meestal neemt men dan zij toevlucht tot slaappillen.

Steeds meer wetenschappers raden mensen aan eerst melatonine supplementen te gebruiken vooraleer over te gaan tot het gebruik van verslavende kalmeer- of slaappillen. Melatonine veroorzaakt geen neveneffecten en heeft ook geen verslavende eigenschappen. Melatonine regelt de biologische klok van de mens en zorgt voor een rustige herstellende slaap. Melatonine is ook een ideaal middel om probleemloos over te schakelen naar de zomer- of wintertijd.

Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze?
Magnesium ontspant en zorgt voor diepe slaap

Lees meer:
Verstoorde nachtrust even nadelig als slaapgebrek
Verstoring biologische klok leidt tot zwaarlijvigheid
Melatonine herstelt slaapritme bij nachtwerkers

Bronnen:
Carr R, Wasdell MB, Hamilton D, Weiss MD, Freeman RD, Tai J, Rietveld WJ, Jan JE. : Long-term effectiveness outcome of melatonin therapy in children with treatment-resistant circadian rhythm sleep disorders.
J Pineal Res. 07 11;43(4):351-359

 

lijn