Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 juli 2012
Mensen kunnen aan een zomerdepressie lijden!
| 30/07/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Mensen kunnen aan een zomerdepressie lijden! Veel mensen krijgen problemen wanneer de temperatuur 25 graden Celsius overschrijdt. Ze krijgen dan de symptomen van een zomerdepressie. De voornaamste kenmerken zijn het verlies van eetlust, gewichtsverlies en extreme vermoeidheid door een gebrek aan slaap. Als het te warm is, hebben veel mannen en vrouwen de neiging zich op te sluiten in hun koele woning. Door gebrek aan contact met de wereld rondom hen worden ze depressief. Verder zijn er de te korte nachten. De zon geeft al ruim voldoende daglicht voor zes uur en het wordt pas duister na tien uur 's avonds. De combinatie van te warme avondtemperaturen en te korte nachten resulteert reeds na één verstoorde - lees een te
korte - nachtrust in vermoeidheid die de depressieve neigingen nog gaan versterken.

Toeval of niet, Amerikaanse wetenschappers hebben een groep patiënten gevolgd die aan seizoensgebonden depressies leden. Het was opmerkelijk om vast te stellen dat linkshandigen gevoeliger zijn voor een zomerdepressie.

Hoe het risico op een depressie verkleinen?

Meer lezen:
Fastfood maakt mensen depressief>
Sint Janskruid efficiënt bij depressies.a>
Koninginnebrij helpt vermoeide en depressieve mensen

Bronnen:
Mirabile CS Jr, Teicher MH. Hand preference and spring-summer vs fall-winter seasonal affective disorder. Percept Mot Skills. 02-12;95(3 Pt 1):887-8.

 

lijn