Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
5 december 2011
Migraine, hormonen en voedingsstoffen
| 05/12/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Migraine, hormonen en voedingsstoffen Een kleine studie uit India gaf indrukwekkende resultaten in het oplossen van migraine met voedingssupplementen.
De vaststelling dat migraine veel vaker bij vrouwen voorkomt dan mannen, doet vermoeden dat migraine eerder een hormonaal probleem is dan een zenuwaandoening. Hormonen zijn boodschapperstoffen die bepaalde weefsels dirigeren.

Volgens Indische wetenschappers veroorzaken tekorten van bepaalde voedingsstoffen een ongunstig evenwicht in de hormonenbalans. De wetenschappers deden een test met zink, B-vitaminen en vitamine E bij dertig personen. Na twee weken ondervonden een aantal patiënten een opvallende verlichting van hun migraine. Na zes weken waren bijna alle patiënten bevrijd van hun aandoening, en na drie jaar was dit nog steeds het geval.
Hoewel het niet om een formele studie ging, zijn de resultaten zeker bemoedigend. Aan de studie namen overigens ook mannen deel. In alle gevallen vielen er geen bijwerkingen te noteren.

Tips om hoofdpijn te voorkomen!

Meer lezen:
Coënzym Q10 helpt migrainepatiënten
Vrouwelijke hormonen zorgen voor meer migraine !a>
Een link tussen migraine en aspartaam

Bronnen:
Kundan Singh Dhillon, Jasmer Singh , Jarnail Singh Lyall. A new horizon into the pathobiology, etiology and treatment of migraine. Medical Hypotheses 77 (2011) 147151

 

lijn