Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
7 februari 2014
Minder eten met een simpele mondspray
| 07/02/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Minder eten met een simpele mondspray Een mondspray met extract van griffonia helpt om het hongergevoel te onderdrukken. Dat kwam aan het licht na een test met twintig vrouwen met overgewicht. Diegenen die de mondspray gebruikten, hadden na vier weken een lagere gewicht en een slankere taille. Een enquête rapporteerde inderdaad dat de vrouwen sneller voldaan waren na een maaltijd.

Het mechanisme van het extract van de 'griffonia simplicifolia', een West-Afrikaanse struik, is goed gekend. Het extract bevat 5-hydroxytryptofaan (5HT), een voorloper van serotonine. Serotonine is een hersenhormoon die een heleboel functies regelt: eetlust, slaap, geheugen, stemming, libido, hartfunctie, enz. Depressie kan veroorzaakt worden door een tekort aan serotonine.
Het lichaam maakt 5HT zelf aan uit de voedingsstof tryptofaan, maar 5HT werkt sneller. Onderzoekers hebben aangetoond dat 5HT via een mondspray effectief opgenomen wordt in het lichaam.

Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?
Overgewicht voorkomen

Meer lezen:
Bewegen om minder te eten!
Gewicht verliezen zonder hongergevoel
Chroom om snoep en suikerrijke dranken te vermijden

Bronnen:
Rondanelli M, Opizzi A et al. Relationship between the absorption of 5-hydroxytryptophan from an integrated diet, by means of Griffonia simplicifolia extract, and the effect on satiety in overweight females after oral spray administration. Eat Weight Disord. 2012 Mar;17(1):e22-8

 

lijn