Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 april 2016
Minder eten met vitaminen
| 04/04/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Minder eten met vitaminen Mensen met overgewicht doen er goed aan iedere dag een vitaminen- en mineralensupplement te gebruiken. Volgens een studie, die verscheen in de British Journal of Nutrition, zorgt een dagelijkse aanvoer van vitaminen en mineralen er voor dat mannen en vrouwen minder gaan eten en bijgevolg heel langzaam gewicht verliezen tot op hun streefgewicht. De studie werd uitgevoerd met 45 zwaarlijvige mannen en vrouwen.

Het werkingsmechanisme is eenvoudig. Zeer veel mensen hebben een tekort een vitaminen en mineralen. Het lichaam probeert dit tekort aan te vullen door vanuit de hersenen signalen uit te sturen om op zoek te gaan naar de stoffen die het tekort heeft. Dat zou een van de voornaamste redenen zijn dat mensen teveel eten en zwaarlijvig worden. Deze studie werpt een totaal nieuw licht op de obesitasepidemie. Mits de aanvoer van voldoende vitaminen en mineralen zullen mensen automatisch minder eten en toch voldoende kracht hebben om te bewegen en gezonder te leven.

Overgewicht voorkomen
Goede gewoonten voorkomen zwaarlijvigheid

Meer lezen:
Waarom snel vermageren zwaarlijvigheid veroorzaakt!
Gezond ontbijt cruciaal tegen overgewicht
CLA helpt kinderen met overgewicht

Bronnen:
Major GC, Doucet E, et al.
Multivitamin and dietary supplements, body weight and appetite: results from a cross-sectional and a randomised double-blind placebo-controlled study. / Br J Nutr. 07 11 1;:1-11

 

lijn