Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 april 2015
Minder menstruatiepijn met pycnogenol
| 08/04/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Minder menstruatiepijn met pycnogenol Het voedingssupplement Pycnogenol verbetert de levenskwaliteit van vrouwen die last hebben van menstruatiepijn. Een Japans klinisch onderzoek waar 116 dames aan deelnamen levert hierover een wetenschappelijk bewijs. Vrouwen die een week voor de menstruatie tweemaal per dag 30 milligram gestandaardiseerde Pycnogenol innamen, hadden duidelijk minder pijn. Ze hoefden geen gebruik te maken van de klassieke pijnstillers. Pycnogenol beschikt over ontstekingswerende eigenschappen en is een krachtige antioxidant. Pycnogenol blokkeert verder de productie van prostaglandines.

Kort voordat de maandstonden beginnen, produceren cellen in de binnenwand van de baarmoeder, grote hoeveelheden prostaglandines. Wanneer deze cellen afbreken gedurende de menstruatie, worden de prostaglandines vrijgegeven. Ze vernauwen de bloedvaten in de baarmoeder en doen haar spierlaag samentrekken, wat pijnlijke krampen veroorzaakt. Sommige van de prostaglandines geraken ook binnen in de bloedsomloop, en veroorzaken hoofdpijn, misselijkheid, braken, en diaree.

IJzeraanvoer optimaliseren
Rust kalmeert overgevoelige darmen

Lees ook:
Krillolie verlicht PMS-symptomen
Ginkgo biloba tegen premenstruele ongemakken
Venkel en vitamine E beter dan pijnstiller bij menstruatiepijn

Bronnen:
Suzuki N, Uebaba K, et al. French Maritime Pine Bark Extract Significantly Lowers the Requirement for Analgesic Medication in Dysmenorrhea: A Multicenter, Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. J Reprod Med, 08;53;338–346.

 

lijn