Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 oktober 2010
Moet je heel je leven vitaminen blijven innemen?
| 19/10/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Moet je heel je leven vitaminen blijven innemen? Om stress tegen te gaan heeft ons organisme hoeveelheden vitaminen nodig die moeilijk via de voeding kunnen worden aangevoerd. Daarom zijn voldoende hoeveelheden vitamine C en B noodzakelijk. Mensen die roken en drinken - in de hoop daarmee de stress te beheersen - hebben nog meer vitaminen nodig.
Ons lichaam heeft voortdurend vitaminen nodig om gezond te functioneren in een zeer competitieve wereld. Indien mensen onvoldoende vitaminen en mineralen innemen, kunnen de volgende symptomen optreden, een onregelmatig eetpatroon met de voorkeur voor ongezonde voeding, een gevoel van uitputting en moeheid, moeite hebben met het volbrengen van de dagelijkse taken, toenemende concentratieproblemen en slapeloosheid.

Dit laatste zorgt voor nog meer moeheid en uitputting. Velen nemen dan maar een slaappil die bijna altijd verslavend werkt en maar een nachtrust van bedenkelijke kwaliteit garandeert.
Een gebrek aan vitaminen en mineralen komt veel meer voor dan de meeste mensen denken. Eigenlijk heeft iedere veertigplusser dagelijks zijn voedingssupplementen hard nodig. Nog een laatste advies. Neem de vitaminen altijd samen met de maaltijden, dit bevordert en optimaliseert hun werking.

Hoe stress voorkomen?
Hoe de zin in een sigaret verminderen?

Bronnen:
Ferguson LR, Philpott M. : Cancer prevention by dietary bioactive components that target the immune response.
Curr Cancer Drug Targets. 2007 Aug;7(5):459-64

Baker H. : Nutrition in the elderly: Hypovitaminosis and its implications.
Geriatrics. 2007 Aug;62(8):22-6

Sebastian RS, Cleveland LE, Goldman JD, Moshfegh AJ.
Older adults who use vitamin/mineral supplements differ from nonusers in nutrient intake adequacy and dietary attitudes. - J Am Diet Assoc. 2007 Aug;107(8):1322-32.

 

lijn