Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 januari 2016
Mogelijk oorzaken van hartritmestoornissen
| 04/01/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Mogelijk oorzaken van hartritmestoornissen 'The AFIB report' is een initatief van dr. Hans Larsen, dat alles over paroxysmale atriale fibrillaties tracht te documenteren. Dat zijn hartritmestoornissen aan de voorkamer die in aanvallen optreden, typisch in afwezigheid van een andere hartziekte.
Veruit de belangrijkste aanstichter van hartritmestoornissen is jobgerelateerde en/of emotionele stress (50%), zo bleek na een patiëntenondervraging van de AFIB. Twee andere belangrijke oorzaken zijn te zware inspanningen (24%) en alcohol (22%). Een zware maaltijd (18%), cafeïne (12%), ijskoude dranken (12%) en mononatriumglutamaat (10%) zijn andere niet-verwaarloosbare factoren.

Nog andere factoren zijn: aspartaam, chocolade, hoesten, boeren, op grote hoogte vliegen, kaas, voedingsadditieven, zure voeding, heet bad, hoge bloeddruk, verandering van het weer, te lage bloedsuiker en elektromagnetische straling.
Uiteraard kunnen meerdere factoren aan de basis van een hartritmestoornissen liggen. Probeer vermoedelijke aanstichters zo objectief mogelijk te analyseren. Schrik hebben omdat je meent een aanval te zullen krijgen van een bepaalde stof, is een vorm van stress en is zelf een oorzaak!

Hartritmestoornissen: preventie
Hoe stress voorkomen?

Meer lezen:
Zout gevaarlijk voor het hart
Doorbraak in cardiologisch onderzoek
Yoga superieur bij hartritmestoornissen

Bronnen:
The AFIB Report, www.afibbers.org

 

lijn