Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
17 oktober 2017
Multivitaminen om je beter te voelen
| 17/10/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Multivitaminen om je beter te voelen In Jakarta (Indonesië) zagen wetenschappers dat de gezondheid van 350 werknemers verbeterde na gedurende drie maanden een supplement met vitaminen en mineralen te nemen. De werknemers hadden bijna 50 % minder last van hoofdpijn, waterige ogen en een verstopte neus, en waren minder vermoeid. De wetenschappers veronderstelden dat de slechte gezondheid een gevolg was van het 'sick building syndrome'.

De lucht binnenshuis is soms van zodanig slechte kwaliteit dat ze ziekmakend is. Sigarettenrook (gelukkig niet meer bij ons dankzij rookverbod), printers, fotokopieerapparaten, druk verkeer van buitenaf en een slechte verluchting maken dat er veel fijn stof en veel allergenen in de werkruimte opstapelen. De symptomen gaan over nadat werknemers een tijdlang niet meer in het gebouw hoeven te werken.
Dit sick building syndroom was vooral in de jaren tachtig een probleem, maar dankzij de betere ventilatie van werkplaatsen is het bij ons een minder frequent probleem.

Preventieve maatregelen tegen indoor luchtvervuiling
Eenvoudige tips tegen vermoeide ogen

Meer lezen:
Multis zijn veilig
Het leven gaat in 'rook' op
Binnen atmosfeer slechter dan buitenlucht

Bronnen:
Haryanto B, Purnama H. Multivitamin supplementation reduces sick building syndrome in employees in Jakarta, Indonesia. Proceedings of the Nutrition Society (10), 69 (OCE3), E315

 

lijn