Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 augustus 2014
Multivitaminen zijn waardevol
| 04/08/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Multivitaminen zijn waardevol Professor Balz Frei, internationaal expert op gebied van vitamine C en andere antioxidanten, houdt een pleidooi voor multivitaminen. Meer dan 90% van de Amerikaanse bevolking heeft te weinig vitamine E of vitamine D. Rokers en zwaarlijvige mensen hebben een hogere behoefte voor vitaminen en mineralen. Natuurlijk moet de bevolking betere voedingsgewoonten aanleren, maar het is idioot te geloven dat een multi een slecht idee is, schrijft prof. Frei.

De meeste studies lijken weinig resultaat te boeken met vitaminen en mineralen, omdat ze slordig uitgevoerd worden. En toch: de grootste en langst durende studie toonde dat kanker minder optrad bij artsen die een supplement namen met meerdere vitaminen en mineralen. Omgerekend zou dit op jaarbasis 130.000 gevallen van kanker kunnen vermijden. Een spotgoedkope manier van preventie.

Hoe gezonder eten?
Kinderen en vitaminen

Meer lezen:
Multivitamine helpt bij multitasking
Multi beschermt vrouwen met borstkanker
30 alarmsignalen die duiden op een vitaminegebrek

Bronnen:
Alexander Michels, Balz Frei. Myths, Artifacts, and Fatal Flaws: Identifying Limitations and Opportunities in Vitamin C Research. Nutrients, 2013; 5 (12): 5161 DOI: 10.3390/nu5125161

 

lijn