Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
3 oktober 2016
Natuurlijke behandeling voor kinderen met depressie
| 03/10/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Natuurlijke behandeling voor kinderen met depressie De combinatie van inositol en omega-3 uit visolie verlaagt symptomen van depressie bij kinderen met bipolaire stoornis. Dat vond een Amerikaanse studie bij 24 kinderen van 5 tot 12 jaar. Zowel inositol als omega-3 afzonderlijk had een nuttig effect, maar de onderzoekers vonden het grootste effect met de combinatie. In de studie werd een dosis van 2 g inositol en 550 mg omega-3 (EPA en DHA) per dag uitgetest.

Bipolaire stoornis komt ook voor bij kinderen. Vooral voor deze groep van patiënten kunnen bijwerkingen van medicatie ernstige gevolgen hebben. Medicatie verhoogt het risico op zwaarlijvigheid, verstoort de bloedvetten en bloedsuiker, en veroorzaakt dus diabetes. De zucht naar veiligere behandelmodaliteiten is daarom erg groot, maar interesse om goed onderzoek te voeren blijft lauw. Omega-3 is een groep van voedingsstoffen met veelbelovende eigenschappen tegen depressie. Inositol is minder goed onderzocht.

Hoe het risico op een depressie verkleinen?
Neveneffecten geneesmiddelen

Lees ook:
Munt verzacht mentale pijn
Sint Janskruid efficiënt bij depressies.a>
Klaart thermische therapie depressie op?
Gebruik van antidepressiva gelinkt met autisme

Bronnen:
Wozniak J, Faraone SV, Chan J et al. A randomized clinical trial of high eicosapentaenoic acid omega-3 fatty acids and inositol as monotherapy and in combination in the treatment of pediatric bipolar spectrum disorders: a pilot study. J Clin Psychiatry 76:11, November 2015

 

lijn