Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 december 2013
Natuurlijke middelen tegen luchtweginfecties
| 12/12/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Natuurlijke middelen tegen luchtweginfecties De combinatie van zink, selenium, vitamine C en echinacea beschermt de luchtwegen tegen de schadelijke gevolgen van een infectie. Voor mensen met obstructieve longziekten is dat van vitaal belang.
Mensen met een obstructieve longziekten hebben een vernauwing aan de luchtwegen zodat ze minder goed ademen. Roken is een typische oorzaak van luchtwegvernauwingen. Slijm ophoesten en ademhalingsstoornissen zijn er het logische gevolg van.

Virale infecties verergeren de aandoening, vandaar dat patiënten die aan obstructieve longziekten lijden en astmapatiënten extra bescherming nodig hebben. Vitamine C is een belangrijke antioxidant in de longen en kan deze virale schade inperken. Selenium en zink zijn cruciale voedingsstoffen voor onze immuniteit. Van echinacea weten we dat dit kruid de immuniteit in ons lichaam verhoogt.

Hoe het risico op luchtweginfecties verkleinen?
De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

Lees ook:
Wat zijn luchtweginfecties?>
Welke remedies tegen verkoudheid?>
Hoest en verkoudheid: zelfzorgmedicatie niet bewezen

Bronnen:
Isbaniah F, Wiyono WH et al. Echinacea purpurea along with zinc, selenium and vitamin C to alleviate exacerbations of chronic obstructive pulmonary disease: results from a randomized controlled trial. Journal of clinical pharmacy and therapeutics. 2010; doi:10.1111/j.1365-2710.2010.01212.x

 

lijn