Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
7 april 2020
Natuurlijke preventie van acne veiliger dan Roaccutane
| 07/04/2020 |
Terug Verstuur link
lijn
Natuurlijke preventie van acne veiliger dan Roaccutane Er loopt een Brits onderzoek naar de bijwerkingen van het acnemiddel Roaccutane: ernstige stemmingsstoornissen, depressies en zelfmoordneigingen.
Acne is een inflammatoire huidaandoening die meest bij jongeren voorkomt. Maar die vooral ook te maken heeft met de pro-inflammatoire Westerse eet- en leefstijl. De overdaad aan snelle suikers en koolhydraten veroorzaakt een teveel aan insuline, en dit maakt een overdosis groeifactoren vrij. Ook in melk zit een hoog gehalte aan een van deze groeifactoren (IGF-1). Dit alles zorgt niet alleen voor een verhoogde vetopslag (-> obesitas, diabetes), maar ook voor de ontwikkeling van huidcellen en ontsteking van de talgklieren.

Het is duidelijk dat je deze cascade beter voorkomt of behandelt op natuurlijke wijze dan met het gevaarlijke Roaccutane. Gezonde voeding met voldoende vitamines, mineralen en fytonutriënten, weinig koolhydraten (suikers én granen), veel groenten en (matig) fruit, goede, anti-inflammatoire vetten (omega 3),…

Ook stress blijkt een invloed te hebben, dus: voldoende slapen, ontspanning en bewegen,…

Hoe is acne te voorkomen?
Hoe gezonder eten?

Meer lezen:
Melk veroorzaakt puistjes
Zijn we verslaafd aan hoge GI?
Natuurlijke hulpmiddeltjes tegen acne

Bronnen:
Lee YB, Byun EJ, Kim HS. Potential Role of the Microbiome in Acne: A Comprehensive Review. J Clin Med. 2019 Jul 7;8(7).
Cordain L. Implications for the role of diet in acne. Semin Cutan Med Surg. 2005 Jun;24(2):84-91.
Cordain L, Lindeberg S, et al. Acne vulgaris: a disease of Western civilization . Arch Dermatol . 2002 Dec;138(12):1584-90.

 

lijn