Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
23 februari 2011
Natuurlijke strategieën om sneller gewicht te verliezen (1)
| 23/02/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Natuurlijke strategieën om sneller gewicht te verliezen (1) Aanpassing van je voedingsgewoonten is de absoluut noodzakelijke voorwaarde om zwaarlijvigheid te behandelen of te voorkomen. Toch mogen we hulpmiddeltjes niet links laten liggen.

1. Verlaag de opname van vetten
Het geneesmiddel orlistat zorgt ervoor dat minder vetten worden opgenomen in de darmen, maar het heeft daarnaast enkele onaangename bijwerkingen.
Natuurlijke remmers van vetopname zijn chitosan (stof uit schaaldieren), groene thee (en andere kruidentheeën) en de meeste algen.

2. Minder honger
Sibutramine is het eerste geneesmiddel in 30 jaar dat goedgekeurd werd tegen zwaarlijvigheid. Het speelt in op de hongerhormonen, maar heeft jammer genoeg mogelijke bijwerkingen.
Hoodia gordonii, een Zuid-Afrikaans vetplantje, blijkt de verzadiging ook te verhogen. Hydroxycitroenzuur (HCA) onder andere uit de vruchten van de Garcinia cambogia (ook G. gummi-gutta) behoort ook tot deze groep en blijkt effectief.
Andere kruiden met hongerverlagende eigenschappen zijn: rode ginseng, groene thee, ephedra, bittersinaasappel (Citrus aurantium), de gewone boon en zonnebloempitolie. De mate waarin ze de honger in de praktijk verlagen, is veelal nog onbekend.

Gezond vermageren, hoe doe je dat?

Lees ook:
Natuurlijke strategieën om sneller gewicht te verliezen (2)

Bronnen:
Yun JW. Possible anti-obesity therapeutics from nature - a review. Phytochemistry. 2010; 71:1625-1641

 

lijn