Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van hartritmestoornissen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 oktober 2014
Neem vitamine D bij de grootste maaltijd
| 08/10/2014 |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Neem vitamine D bij de grootste maaltijd Wanneer je vitamine D-supplementen inneemt, neem ze dan tijdens de grootste maaltijd die je tijdens een dag eet. Door vitamine D op het juiste moment te nemen, kan je de concentraties van vitamine D in het bloed verhogen met 56%.
Onderzoekers van de Cleveland Clinic Foundation kwamen tot dat resultaat door 17 personen dosissen van 1000 à 50.000 eenheden vitamine D te geven.

De laatste jaren duiken vele studies op die aantonen dat grote groepen van de bevolking aan vitamine D-tekorten leiden en dat supplementen van 400 à 800 eenheden niet genoeg zijn om deze tekorten op te vangen. Bij bejaarden in een rusthuis zijn supplementen van minstens 2000 eenheden nodig om het vitamine D-gehalte in het bloed te normaliseren. Enkel diegenen die dagelijks in contact komen met de zon (behalve in de winter), maken nog voldoende vitamine D aan.

Hoe borstkanker voorkomen?
Hoe artritisklachten verminderen of voorkomen?

Lees ook:
Beschermt vitamine D tegen griep?
Vitamine D helpt bij kankerpreventie
Tekort aan Vitamine D kan gevaarlijk zijn!

Bronnen:
Mulligan GB, Licata A. Taking vitamin D with the largest meal improves absorption and results in higher serum levels of 25-hydroxyvitamin D. J Bone Miner Res. 10; 25(5)

 

lijn