Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
18 november 2013
Noten, de overtreffende trap van gezond
| 18/11/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Noten, de overtreffende trap van gezond Nadat Spaanse onderzoekers meer dan 7.000 mannen en vrouwen in het oog hielden gedurende een periode van bijna vijf jaar, zagen ze dat diegenen die meer dan drie porties noten per week aten, 39% minder kans hadden om te overlijden. Een portie noten komt overeen met 28 gram. Walnoten, die ook rijk zijn aan omega-3 en polyfenolen, hadden het sterkste effect: een reductie op sterfte van 45%!

Noten zijn een kenmerkend onderdeel van het mediterraan dieet, samen met olijfolie. Mannen en vrouwen die het best een mediterraan voedingspatroon volgden, hadden zelfs een verlaagd risico op sterfte van 63%, ook vastgesteld na een periode van vijf jaar. Dat noten gezond zijn, komt overeen met al onze beschikbare kennis over voeding. Noten zijn zeer voedzaam, rijk aan gezonde vetten en koolhydraten.

Hoe gezonder eten?
De eenvoud van het leverreinigend diëet

Meer lezen:
Pistachenoten: gezond en slankmakend
Walnoten beschermen tegen borstkanker!>
Amandelnoten voorkomen hyperglycemie

Bronnen:
Guasch-Ferré M, Bulló M et al. Frequency of nut consumption and mortality risk in the PREDIMED nutrition intervention trial. BMC Med. 2013 Jul 16;11:164.doi:10.1186/1741-7015-11-164.

 

lijn