Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
27 september 2016
Noten remmen ontstekingen
| 27/09/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Noten remmen ontstekingen Het eten van noten verlaagt het ontstekingsniveau in het lichaam. Uit Brits onderzoek blijkt dat verpleegsters die regelmatig noten nuttigen, lagere waarden voor CRP en IL6 hebben. CRP en IL6 zijn twee ontstekingsfactoren: ze worden in het lichaam aangemaakt wanneer afweercellen actief zijn. De onderzoekers berekenden ook dat het inruilen van vlees, eieren of geraffineerde granen voor noten ontstekingen significant doet dalen.

Vele gezondheidsproblemen zijn terug te leiden naar milde ontstekingen die niet beëindigd geraken. Ontstekingen zijn nodig om ongewenste indringers te elimineren of om weefsel te herstellen, maar in afwezigheid van indringers kunnen ze schadelijk worden. Ontstekingen aan de bloedvaten vormen de kiemen voor aderverkalking, terwijl hersenontstekingen een drijvende kracht zijn achter vele hersenziekten. Noten zijn voedzaam, ze bevatten magnesium, vezels, arginine, gezonde vetzuren en antioxidanten. Het onderzoek bevestigt de gezondmakende kracht van noten voor diabetes en hart en vaatziekten, zoals gebleken uit bevolkingsstudies en klinische tests.

Hoe je bloedvaten sterk houden?
Sterkere darmbarrière = sterkere immuniteit

Lees ook:
Gezond en slank met pistachenoten
Noten, de overtreffende trap van gezond
Amandelnoten voorkomen hyperglycemie

Bronnen:
Yu Z, Malik VS, Keum N, Hu FB et al. Associations between nut consumption and inflammatory biomarkers. Am J Clin Nutr. 2016 Jul 27. pii: ajcn134205

 

lijn