Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 december 2008
Olijfolie moduleert borstkankergen!
| 19/12/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Olijfolie moduleert borstkankergen! Uit een Spaanse laboratoriumstudie blijkt dat polifenolen, die terug te vinden zijn in olijfolie van uitstekende kwaliteit, een gen blokkeert dat betrokken is in de vorming van borstkanker. Het was al langer bekend dat olijfolie over uitmuntende gezondheidskwaliteiten beschikte. De plantaardige beschermende stoffen, die olijfolie rijk is, blijken nu ook in staat om kankercellen te doden.

Het is de Spaanse professor Javier Menendez, die onderzoek verricht in het Catalaans kanker instituut, die hierover een studie heeft gepubliceerd in het decembernummer van BMC Cancer. "Uit onze studie blijkt heel duidelijk dat polifenolen in olijfolie de overexpressie van het HER2 gen voorkomt. Stoffen uit olijfolie zouden vrouwen kunnen beschermen tegen het ontstaan van een borsttumor", besluit de Spaanse wetenschapper.

Lees ook; Hoe ontstaat kanker?

Bronnen:
Javier A. Menendez, Alejandro Vazquez-Martin, Rocio Garcia-Villalba, Alegria Carrasco-Pancorbo Cristina Oliveras-Ferraros, Alberto Fernandez-Gutierrez, Antonio Segura-Carretero, Anti-HER2 (erbB-2) oncogene effects of phenolic compounds directly isolated from commercial, Extra-Virgin Olive Oil (EVOO), BMC Cancer, dec 2008

 

lijn