Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
5 juni 2009
Omega-3 en hypertensie
| 05/06/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Omega-3 en hypertensie Een Europese studie toont aan dat de consumptie van vette vis de bloeddruk verlaagt. Voor de studie deed men beroep op 324 vrijwillgers met overgewicht. Omega-3 verlaagt in beperkte mate de bloeddruk door op een zachte wijze in te werken op verschillende processen. Het omega-3 vetzuur DHA (Docosahexaeenzuur) garandeert meer soepele vaatwanden, waardoor de bloeddruk beter geregeld wordt. Verder heeft DHA het vermogen om de vorming van arteriosclerose tegen te gaan. Tot slot draagt omega-3 (DHA) ook bij tot een lager stressniveau, waardoor de bloeddruk minder snel stijgt. Wetenschappers geven aan dat zes gram omega-3 per week voldoende is om tot positieve resultaten te komen. Dit komt overeen met drie vette vismaaltijden van 150 gram.

Een andere Britse studie bevestigt deze stelling. Zevenhonderd milligram DHA per dag zou voldoende zijn om de bloeddruk, na een periode van drie maanden, gemiddeld met 4 mm/Hg te laten dalen.

Hypertensie preventief benaderd
Hoe je bloedvaten sterk houden?

Bronnen:
A. Ramel, J.A. Martinez, M. Kiely, N.M. Bandarra, I. Thorsdottir.
Moderate consumption of fatty fish reduces diastolic blood pressure in overweight and obese European young adults during energy restriction
Nutrition, 31 May 2009.

 

lijn