ABC GEZONDHEID - Artikels
27 november 2008
Omega-3 en prostaatkanker
| 27/11/2008 |
| 27/11/2008 |


Jaarlijks worden er wereldwijd een half miljoen nieuwe prostaatkankergevallen vastgesteld. Tweehonderdduizend mannen sterven er jaarlijks aan. Vroegere studies hadden al aangetoond dat visolie in staat is om de groei van prostaatkankercellen af te remmen. Het meest bekende onderzoek werd uitgevoerd door het Zweedse Karolinska Instituut dat 6000 Zweedse mannen gedurende een periode van dertig jaar heeft gevolgd. Ook uit die studie bleek dat de mannen die de hoogste omega-3 concentratie in hun bloed hadden, het laagste prostaatkankerrisico vertoonden.
Lees ook: MorEPA PLUS
Hoe ontstaat kanker?
Preventieve maatregelen tegen prostaatklachten
Bronnen:
J.E. Chavarro, M.J. Stampfer, M.N. Hall, H.D. Sesso, J. Ma. A 22-y prospective study of fish intake in relation to prostate cancer incidence and mortality. American Journal of Clinical Nutrition. November 2008, Volume 88, Number 5, Pages 1297-1303
J.E. Chavarro, M.J. Stampfer, M.N. Hall, H.D. Sesso, J. Ma. A 22-y prospective study of fish intake in relation to prostate cancer incidence and mortality. American Journal of Clinical Nutrition. November 2008, Volume 88, Number 5, Pages 1297-1303
