Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Heeft u een gezonde levenswijze?
ABC GEZONDHEID - Artikels
3 april 2008
Omega-3 supplementen zijn even goed als verse vis
| 03/04/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Omega-3 supplementen zijn even goed als verse vis Mensen die zich willen beschermen tegen een aantal neurologische aandoeningen en cardiovasculaire ziektebeelden beschikken over twee bronnen om voldoende omega-3 vetzuren te consumeren. Er is de vette vis, of men kan iedere dag omega-3 vetzuren innemen onder de vorm van voedingssupplementen. Een Amerikaanse studie heeft nu aangetoond dat de beide bronnen even goed werken.

De wetenschappers vroegen aan twintig jonge vrouwen om gedurende 16 weken ofwel 485 milligram omega-3 supplementen in te nemen, of tweemaal per week een portie vette vis te eten. Men stelde voor het begin van de studie het gehalte van de twee voornaamste omega-3 vetzuren EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur) in het bloed van de deelnemers vast. Na zestien weken deed men hetzelfde en men zag dat het EPA en DHA niveau zowel bij de viseters als bij de supplementengebruikers met 4 procent was toegenomen.

Meer lezen:
Hartritmestoornissen: preventie
Omega-3 essentieel tijdens zwangerschap
Visoliesupplement beter dan Ritalin voor ADHD behandeling

Bronnen:
W.S. Harris, J.V. Pottala, S.A. Sands, P.G. Jones
Comparison of the effects of fish and fish-oil capsules on the n-3 fatty acid content of blood cells and plasma phospholipids
American Journal of Clinical Nutrition December 2007, Volume 86, Number 6, Pages 1621-1625

 

lijn