Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 december 2014
Omega-7 tegen rimpelvorming!
| 30/12/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Omega-7 tegen rimpelvorming! Omega-7 is een zeer waardevolle olie die afkomstig is van de duindoornboom. De olie wordt al meer dan twaalf eeuwen gebruikt in de Chinese geneeskunde om de urogenitale gezondheid en het spijsverteringsysteem, ook na het vijftigste levensjaar optimaal te laten functioneren. Omega-7 is ook zeer waardevol voor de huid. Bij het ouder worden, wordt het grootste orgaan van de mens dunner en droger. Daardoor verliest ze haar elasticiteit en ontstaan er rimpels. De combinatie van onverzadigde vetzuren, waarvan omega-7 een zeer belangrijk onderdeel uit maakt, heeft een positieve invloed op de conditie van de huid.

Duindoornbessen zijn bijzonder rijk aan de natuurlijke antioxidanten, tocoferolen en tocotriënolen die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Door het gebruik van omega-7 wordt het verouderingsproces door de droger wordende huid aanzienlijk vertraagd.

Preventiemaatregelen tegen een gevoelige huid
Hoe menopauzeklachten verminderen?

Meer lezen:
Omega-7 onmisbaar tijdens menopauze
Centella bestrijdt huidveroudering
Minder rimpels met astaxanthine

Bronnen:
Gupta A, Kumar R, Pal K, Singh V, Banerjee PK, Sawhney RC.
Influence of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) flavone on dermal wound healing in rats. Mol Cell Biochem. 06 10;290(1-2):193-8

 

lijn