Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
27 juli 2016
Ook zomerdepressie bestaat
| 27/07/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Ook zomerdepressie bestaat Veel mensen krijgen problemen eens de temperatuur de kaap van 25 graden Celsius overschrijdt. Ze krijgen dan de symptomen van een zomerdepressie. De voornaamste kenmerken zijn het verlies van eetlust, gewichtsverlies en extreme vermoeidheid door een gebrek aan slaap. Als het te warm is hebben veel mannen en vrouwen de neiging zich op te sluiten in hun koele woning. Door gebrek aan contact met de wereld rondom hen worden ze depressief. Verder zijn er de te korte nachten. De zon geeft al ruim voldoende daglicht voor zes uur en het wordt pas duister na tien uur 's avonds. De combinatie van te warme avondtemperaturen en te korte nachten resulteert reeds na een verstoorde - lees 1 te
korte - nachtrust in vermoeidheid die de depressieve neigingen nog gaan versterken.

Toeval of niet, Amerikaanse wetenschappers hebben een groep patiënten gevolgd die aan seizoensgebonden depressies leden. Het was opmerkelijk om vast te stellen dat linkshandigen gevoeliger zijn voor een zomerdepressie.

Hoe het risico op een depressie verkleinen?
Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze?

Meer lezen:
In betere stemming met een multi
Antidepressiva leiden tot zelfdoding
Slaapgebrek oorzaak van veel ziekten

Bronnen:
Mirabile CS Jr, Teicher MH. Hand preference and spring-summer vs fall-winter seasonal affective disorder. Percept Mot Skills. 02 12;95(3 Pt 1):887-8.

 

lijn