Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
15 december 2020
Oorzaken van een droge huid
| 15/12/2020 |
Terug Verstuur link
lijn
Oorzaken van een droge huid Heel veel mensen ondervinden, zeker in de winter, last van een droge huid. Externe factoren zoals milieuvervuiling, maar ook bepaalde ziektebeelden of erfelijkheid (genetica) spelen een bepalende rol. Het is een feit dat alle mensen op iets latere leeftijd last krijgen met een te droge huid en de gevolgen daarvan. De werking van de huidklieren vermindert naarmate de leeftijd vordert. Niemand ontsnapt aan dit gegeven. Er zijn echter tal van
andere - misschien onverwachte - oorzaken die het ontstaan van een droge huid bevorderen en drastisch versnellen.

We geven de voornaamste voorbeelden. Mensen die uit een bad stappen en zich onvoldoende afdrogen, personen die regelmatig die superkrachtige reinigingsmiddelen voor de vloer, de keuken of de was gebruiken, zonder beschermende handschoenen te dragen, versnellen het ontstaan van een droge huid op een spectaculair snelle manier.
Het lijkt misschien paradoxaal, maar je neemt best een stortbad zonder klassieke zepen of met dermatologisch neutrale en natuurlijke producten.
Andere oorzaken van een droge huid zijn diabetes, verkeerde voedingsgewoonten en nierinsufficiëntie (het niet optimaal functioneren van de nieren).

Preventiemaatregelen tegen een gevoelige huid
Eenvoudige tips om huidirritaties te voorkomen

Lees ook:
Mooiere huid met isoflavonen
Rimpelvorming door huidveroudering
Beter geen antibacteriële zeep gebruiken

Bronnen:
Pons-Guiraud A. Dry skin in dermatology: a complex physiopathology. J Eur Acad Dermatol Venereol. 07 09;21 Suppl 2:1-4.

 

lijn