Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
9 november 2018
Opgepast voor zinktekort
| 09/11/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Opgepast voor zinktekort Een hoog percentage Europeanen lijdt aan een zinktekort zonder dat zelf te weten. Mensen die veel aan sport doen of fysiek zware arbeid verrichten, mannen en vrouwen die bijna voortdurend onder stress moeten presteren, personen die weinig vis of vlees eten zijn slechts enkele voorbeelden van bevolkingsgroepen die meestal met een zinktekort geconfronteerd worden. Zink vervult een sleutelrol in de cellulaire groei. Het beschikt ook over belangrijke antioxidatieve eigenschappen.

Daardoor helpt zink het lichaam om de vrije radicalen en toxines uit het lichaam te verwijderen. Symptomen van zinktekort zijn o.a., vermoeidheid, regelmatig last hebben van een verkoudheid, gebrek aan eetlust, depressie, acne en huidproblemen in het algemeen, kleine witte vlekken op de vingernagels, en haaruitval. Opgelet deze ongemakken kunnen ook in verband gebracht worden met andere gezondheidsproblemen. Als ze enkel met een zinktekort te maken hebben zal een dagelijkse zinksuppletie de genoemde probleempjes snel oplossen.

Hoe geraak je verlost van aften?
Afweerverhogende voedingsstoffen

Meer lezen:
Welterusten met zink
Verkoudheden en zink
Betere vertering met zink?>

Bronnen:
Overbeck S, Rink L, Haase H. Modulating the immune response by oral zinc supplementation: a single approach for multiple diseases. Arch Immunol Ther Exp (Warsz). 08 01-02;56(1):15-30

 

lijn