Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
13 december 2018
Overgewicht door stress
| 13/12/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Overgewicht door stress Bij mensen die aan vormen van chronische spanningen lijden, zorgen de bijnieren voor een overproductie van het stresshormoon cortisol. Een te hoog cortisolniveau heeft bij nogal wat mannen en vrouwen zwaarwichtige gevolgen. De hoeveelheid lichaamsvet neemt drastisch toe. Stresscontrole is dan ook van cruciaal belang. Dagelijks wat beweging nemen en voldoende slapen zijn gratis sleutelelementen om spanningen in je leven te verminderen. Ook een beperking van de alcoholconsumptie, suikers en koffie reduceren het stressniveau en het overgewicht dat veroorzaakt wordt door stress.

Vergeet hierbij ook niet het positieve effect van L-theanine. Dit is een aminozuur dat terug te vinden is in groene thee. L-theanine zorgt voor een ontspannend effect, minder drang naar suiker en een vlijmscherpe geest. Mensen die dagelijks onder hevige spanning staan zien dank zij L-theanine hun concentratievermogen verbeteren, waardoor het werk beter vooruit gaat en er minder stress ontstaat. L-theanine maakt mensen niet suf en toch verbetert deze stof de slaapkwaliteit op een niet verslavende wijze.

Stress verergert darmproblemen
Stressbeheersing is een manier van denken

Lees ook :
Slaaptekort veroorzaakt overgewicht
Lage rugpijn kan veroorzaakt worden door stress
Waarom snel vermageren zwaarlijvigheid veroorzaakt!

Bronnen:
Kimura K, Ozeki M, Juneja LR, Ohira H. L-Theanine reduces psychological and physiological stress responses. Biol Psychol. 07-01;74(1):39-45.

 

lijn