Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
28 januari 2016
Probiotica beter dan prebiotica bij eczeem
| 28/01/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Probiotica beter dan prebiotica bij eczeem Een combinatie van probiotica en prebiotica verbetert eczeem beter dan prebiotica alleen. Dat konden artsen afleiden bij 54 kinderen met eczeem. Ook in de groep van kinderen die enkel prebiotica namen, was er verbetering merkbaar, hetzij minder. De kinderen in de pre/progroep hadden ook minder medicatie nodig.

Zowel probiotica als prebiotica hebben een gunstige werking op het immuunsysteem. In de studie gebruikte men Lactobacillus salivarius als probioticum en fructo-oligosaccharide als prebioticum. Andere studies stellen dat probiotica beter geschikt zijn voor de preventie van eczeem, eerder dan in de behandeling ervan.
Eczeem komt steeds vaker voor in westerse landen, maar ook in landen waar er een toenemende modernisering aan de gang is. Mogelijk wordt het immuunsysteem op een slechte manier gevormd vlak na de geboorte door de moderne manier van leven.

Hoe eczeem voorkomen en behandelen?
Sterkere darmbarrière = sterkere immuniteit

Meer lezen
Darmflora bij baby's
Chinese kruidensiroop tegen eczeem
Eczeem en huidinfecties behandelen met kokosvet

Bronnen:
Wu K-G, Li T-H et al. Lactobacillus salivarius plus fructo-oligosaccharide is superior to fructo-oligosaccharide for treating children with moderate to severe atopic dermatitis: a double-blind randomised clinical trial of efficacy and safety. British Journal of Dermatology. 11, 22 08. E-pub

 

lijn