Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 mei 2010
Probiotica en allergieën
| 21/05/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Probiotica en allergieën Meer en meer studies wijzen op het belang van probiotica om allergieën te behandelen of alleszins te voorkomen.
Probiotica verbeteren de samenstelling van de darmflora die veel invloed heeft op het immuunsysteem. Bij mensen met een allergie staat het immuunsysteem slecht afgesteld. Probiotica kunnen deze fout soms corrigeren, zodat het immuunsysteem minder aandacht zal besteden aan allergische stoffen, maar eerder aan infecties.

Enkele studies hebben aangetoond dat probiotica helpen om allergieën te voorkomen. Bij een van die studies zagen artsen dat probiotica aan zwangere vrouwen ook hielpen om een allergie bij de baby te voorkomen.
Ondertussen stellen artsen dat het nog te vroeg is om probiotica zomaar aan iedereen aan te bevelen. Meer onderzoek is hiervoor nodig.

Sterkere darmbarrière = sterkere immuniteit

Bronnen:
Ozdemir O. Various effects of different probiotic strains in allergic disorders: an update from laboratory and clinical data. Clin Exp Immunol. 2010 Mar 16. [Epub ahead of print]
Björkstén B. Evidence of probiotics in prevention of allergy and astma. Current Drug Targets; Inflammation & Allergy. 2005; 4:599-604

 

lijn