Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
22 januari 2021
Probiotica kunnen helpen bij geprikkelde ogen
| 22/01/2021 |
Terug Verstuur link
lijn
Probiotica kunnen helpen bij geprikkelde ogen Onderzoekers hebben bewijs geleverd dat probiotica volwaardige ontstekingsremmers zijn die in heel het lichaam ontstekingen onderdrukken, ook aan de ogen. Patiënten met gevoelige ogen hebben minder last van symptomen van oogklachten, spijsverteringsaandoeningen en angst/depressies dankzij een supplement met een probioticum. Italiaanse artsen zagen ook een daling van ontstekingsfactoren in het bloed.

De artsen geloven dat verborgen ontstekingen aan de basis liggen van symptomen die op het eerste zicht weinig met elkaar te maken hebben: geprikkelde ogen, darmklachten en mentale problemen. Een belangrijk orgaan dat deze ontstekingen controleert, is het darmstelsel, want daar bevinden zich de meeste afweercellen. Daarom heeft het herstel van de darmflora zo'n grote impact op het lichaam.
Alle patiënten, ook de controle groep, namen dagelijks een supplement met vitamine A en vitamine D, B-vitaminen en omega-3.

Hoe onderdruk je oogontstekingen?
Wat doe je tegen gezwollen ogen?

Meer lezen:
Vergeet nooit de probiotica
Oranje plantpigmenten beschermen de ogen
Verstoring van de darmflora (darmdysbiose)

Bronnen:
Ocul Surf. 14 04;12(2):134-45. doi: 10.1016/j.jtos.13.09.002. Epub 13 12 30. Irritable eye syndrome: neuroimmune mechanisms and benefits of selected nutrients. Feher J1, Pinter E2, Kovács I3,

 

lijn