Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
25 augustus 2016
Probioticum van citroen vermindert eczeem
| 25/08/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Probioticum van citroen vermindert eczeem Gefermenteerd citroensap zou de klachten van eczeem verminderen. Japanse artsen hebben dit in een tweevoudige test aangetoond. Tijdens het eerste jaar vonden ze een opmerkelijke daling van allergische en emotionele symptomen bij patiënten met eczeem, bij wie de levenskwaliteit er dan ook sterk op vooruitging. De test werd het daaropvolgende jaar herhaald, ook met goede resultaten. Het niveau van IgE in het bloed daalde dankzij de behandeling.

Allergische klachten kunnen divers en ook van emotionele aard zijn: hoofdpijn, slapeloosheid, angst en frustratie. Pollen (stuifmeel) van de Japanse ceder is in Japan een belangrijke aanstichter van allergieën waartegen gefermenteerd citroensap ook goed blijkt te werken. Het probioticum werd gemaakt van citroensap die gefermenteerd werd met Lactobacillus plantarum YIT 0132, een melkzuurbacterie die zeer goed in citroensap gedijt.

Hoe eczeem voorkomen en behandelen?
Gevoelige hoofdhuid door stress en luchtvervuiling

Lees ook:
Eczeem.
Chinese kruidensiroop tegen eczeem
Eczeem en huidinfecties behandelen met kokosvet

Bronnen:
Harima-Mizusawa N, Kamachi K et al. Beneficial effects of citrus juice fermented with Lactobacillus plantarum YIT 0132 on 4 atopic dermatitis: Results of daily intake by adult patients in two open trials.

 

lijn