Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
29 juli 2015
Pycnogenol verlaagt bloeddruk bij diabetici
| 29/07/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Pycnogenol verlaagt bloeddruk bij diabetici Volgens een Amerikaanse studie kan het voedingssupplement pycnogenol het risico van hartziekten bij mensen met diabetes van het type 2 gevoelig verminderen. Dit komt omdat pycnogenol een zeer gunstige invloed heeft op een aantal gezondheidsbedreigende factoren die typisch zijn voor een patiënt die aan suikerziekte lijdt. Pycnogenol bevat flavonoïden die gewonnen worden uit de bast van de Pinus pinaster. Wetenschappers die verbonden zijn aan de Universiteit van Arizona voerden een eerste klinische studie uit met 48 diabetici die leden aan hypertensie. Alle deelnemers namen ook een geneesmiddel om hun bloeddruk onder controle te houden. Het extract van sparrenbast slaagde er in om gelijktijdig de bloeddruk te verlagen, de glucosespiegel gezonder en stabieler te houden en de slechte cholesterolwaarden in het bloed te verminderen.

Volgens de resultaten konden 58 procent van de vrijwilligers, die behandeld werden met pycnogenol, hun hypertensiemedicatie met de helft verminderen. De bloedglucose daalde gemiddeld met 16.7 procent en het cholesterolniveau ging met 12 procent omlaag. De deelnemers aan deze studie waren 40 tot 75 jaar oud en kregen gedurende een periode van 12 werken 125 milligram pycnogenol per dag.

Hoe voorkom je diabetes?
Hypertensie preventief benaderd

Meer lezen:
Olijfblad, een geneesmiddel tegen diabetes?>
Verlaag je bloeddruk zonder medicatie
Slank en gezond met pycnogenol

Bronnen:
Zibadi S, Rohdewald PJ, et al. Reduction of cardiovascular risk factors in subjects with type 2 diabetes by Pycnogenol supplementation. J Nutr Res, Vol. 28, Issue 5, 5 08, pp 315-320.

 

lijn