Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
2 maart 2015
Resten van Roundup ook in sondevoeding
| 02/03/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Resten van Roundup ook in sondevoeding In 30% van de stalen genomen uit sondevoeding zitten meetbare concentraties van glyfosaat, het actieve bestanddeel van Roundup. Deze concentraties liggen zo'n 1000 keer hoger dan die van experimenten die toxische reacties konden vaststellen. Een schokkende vaststelling, want de sondevoeding was bestemd voor gehospitaliseerde kinderen. De metingen werden uitgevoerd door een onderzoekslab in opdracht van een Amerikaanse vereniging, Moms Across America.

Moms Across America had al eerder metingen uitgevoerd om de alomtegenwoordigheid van glyfosaat in ons leefmilieu aan de kaak te stellen. Zo vonden ze in april 2014 dat glyfosaat aanwezig is in borstvoeding, urine en drinkwater. De metingen waren niet bedoeld als volwaardige wetenschappelijke studie. Ze hopen dat andere onderzoekscentra deze waarnemingen kunnen bevestigen met betere meetapparatuur.

Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
De eenvoud van het leverreinigend diëet

Meer lezen:
Roundup in opspraak!
Pesticiden oorzaak van alzheimer?!
Veiligheid van pesticiden nooit aangetoond

Bronnen:
Moms Across America. Glyphosate Found in Feeding Tube Liquid; http://www.momsacrossamerica.com/glyphosate_found_in_feeding_tube_liquid

 

lijn